Pyłek w miodzie
Opis
Miód z pyłkiem kwiatowym charakteryzuje się brunatną barwą oraz wyrazistym mniej słodkim smakiem. Dzięki dodatkowi pyłku kwiatowego pszczelego miód zyskał wyrazisty, mniej słodki smak i brunatną barwę. Jest bogaty w witaminy, enzymy i aminokwasy. Łagodzi stres, poprawia samopoczucie i ogólną kondycję organizmu. Sprawdza się w stanach zmęczenia fizycznego i psychicznego, przeziębieniu i chorobach układu oddechowego.
Miód z pyłkiem kwiatowym
- Działa uspokajająco
- Działa osłonowo na układ moczowy
- Wspiera funkcjonowanie wątroby
- Pomaga leczyć choroby bakteryjne nerek
- Wspomaga włosy i paznokcie
- Usprawnia funkcjonowanie układu sercowo-naczyniowego
- Działa antybakteryjnie, przeciwwirusowo i detoksykacyjnie, podnosi odporność organizmu
- Jest polecany w stanach wzmożonego wysiłku umysłowego
- Pyłek w miodzie można stosować na wzmocnienie odporności w okresie jesienno-zimowym lub wiosennym.
- Stosowany jest jako naturalny suplement w celu uzupełnienia poziomu witamin i minerałów.
- Posiada właściwości przeciwzapalne, antybiotyczne, odtruwające, przeciwalergiczne, obniżające poziom tłuszczów we krwi, adaptogenne (obniżające czynniki stresu) i osłonowe.
- Korzystnie wpływa na wzrost hemoglobiny i czerwonych krwinek oraz na kondycję fizyczną i psychiczną.
- Pyłek w miodzie jest łatwiej przyswajalny od pyłku suszonego ze względu na wcześniejsze działanie enzymatyczne miodu.